"Pisstunneln"

Jag ser mindre och mindre ju längre in jag går. Snart är det väl helt mörkt. Om man har tur så kan man se en liten ljusglimt från världen ovan. Stanken av urin är motbjudande och man får svårt att andas. Jag får känslan av att något hemskt har hänt på denna plats. Rysningarna sprids längs hela ryggen och hårstråna på armarna står som pelare mot skyn. En man syns längre bort. Han kämpar med att ta sig upp från denna håla med livet i behåll. Det blir tufft men han kan klara det. Alla vet om denna plats men ytterst få har vågat sig hit. Det är så ensamt och tyst här nere att det känns som hela mänskligheten har gått under på beloppet av någon enstaka minut.

Nu har jag snart tagit mig igenom detta helvete. Jag stiger upp för det första trappsteget, ett steg närmre frihet. Trots alla odds lyckas jag ta mig upp från denna mardröm. Men en sak är säker. Jag kommer aldrig någonsin att glömma "Pisstunneln".

En plats från ovan

Lyckan sprids genom kroppen och jag känner mig som ett litet barn som för första gången går in i en leksaksaffär. Här finns spel i alla olika format, konsoler i alla generationer och människor som har samma intresse som mig själv. Personalen här sprudlar av kunskap om alla möjliga sorters teknik.

Inne i lokalen doftar det teknik. Man kan man även testa ut nya spel för dem. Idag kunde man testa Fifa, ett fotbollsspel som oftast körs via konsol. Jag utmanar en kompis till match och så fort man hör att visselpipan låter så är det blodigt allvar. Jag vinner matchen med 3-0 efter 20 svettiga minuter. Men nu är det dags att bege mig härifrån och jag går ut från affären med ett stort leende på läpparna.