Chocka Locka

Liv eller död:

Nerhuggen skog

Ljudet från en motorsågs klingande motor och dundret från grävskopans larvfötter dånar över det tomma, ödelagda landskapet i sydafrikas före detta gröna skogar.
Nu är allt det gröna borta, man kan varken höra fåglar som kvittrar eller löv som viftar. En lastbil kör förbi och fyller min näsa med den orena och tjocka luften som den lämnar bakom sig, grenarna under lastbilens hjul brister, precis som mitt hjärta när jag ser denna miljö. sågspånet yr upp och landar på de döda grenarna som vilar i lastbilens spår.
Långt borta finns skogen som för varje dag bara blir mindre och mindre samtidigt som människan blir rikare och rikare, pengar ersätter skog och livet ersätts av döden.
Eldens dans:

Fin skog

Solen kastar sina gula strålar över det gröna landskapet, de studsande strålarna landar på skogens alla grenar och fyller min närvaro med liv.
Den rena luften från Himlens djupa hav gör så att löven dallrar i vinden på så vis att det liknar eldens livliga dans, prasslet under mina fötter när löven krossas påminner om knastret från en nytänd brasa i en varm stuga, ljudet ekar mellan Trädens mäktiga kronor och smeker mot mina öron som en kattpäls mot en hand. En hackspätt slår mot den tjocka trädstammen som stått mot väder och vind i årtal, fågeln reser sina vingar, dyker ner från trädets gren och börjar flaxa sina vingar. Skogens gudomliga ljud och dofter fyller mig med ett lung som jag alldrig vill lämna.
Av: Petter Hallberg Boström
Boxar