locka chocka

Maten du blir mätt på

Du ser bilder av pizzor på deras fönster utanför restaurangen. Det är inga vanliga tråkiga bilder som på nästan alla sushi ställen, utan det ser ut som fräscha och saftiga pizzor på deras affischer. Direkt när du öppnar den lätta dörren känner du doften av nybakade pizzor och du får synen på kylen där en kall Coca cola står som du längtat efter en sådan här varm dag. Det är fint dekorerat och ser inte alls sunkigt ut. Frukosten var inte god och därför åt du så lite och därför är du väldigt hungrig.

Du tittar på menyn och där ser du alla slags pizzor du kan önska dig. Du tar en kebab pizza då du hört tidigare att kebaben ska vara riktigt fin och vitlökssåsen är extra saftig och god, samt får du en Coca cola på köpet, den som svalkar dig som om du tagit en kall dusch efter en springtur i spanien. Bakom kassan ser du hur de gör pizzorna, de pressar pizzorna väldigt stort och äntligen är det en rejäl pizza du får. De smetar ut tomatsåsen och lägger in det i ugnen. Tillslut får du din pizza och du vet redan att den inte kommer vara som en vanlig pizza. Du skär upp pizzan och tar första tuggan och då vet du att det här inte är sista gången du kommer komma hit.

Mörkt och trångt

Klockan är 12 på natten, det är becksvart ute. Du har precis varit hos en kompis men du måste hem eftersom du hellre vill sova hemma. Du vill hem snabbt och därför tar du den här vägen genom den trånga, illa luktande och obehagliga lilla tunneln.

Plötsligt hör du en råtta som springer vid ena väggen, du ser den inte eftersom det är alldeles för mörkt. . Det känns som att det blir mindre och mindre för varje sekund som går, som om du nästan kryper i ett litet hål. Din telefon är urladdad så du är helt ensam nu. Du hör någon person bakom dig men du ser de inte, pulsen ökar och du funderar på att springa eftersom du tidigare hört saker som hänt i denna tunnel. Var femte sekund tittar du över axeln för att se om någon står där. Men sen ser du ljus därframme och du vet att du klarat dig den här gången också, och att det här är den sista gången du går här igen.