Albin Kjellberg

Locka Chocka

Datordelarnas rike - Locka

Teknikare som jag är så älskar jag att bygga på min dator, allt från att köpa ett nytt moderkort till att sätta in fler fläktar. Webhallen är den perfekta butiken för datorentusiaster som mig själv och därför har jag gett den titeln “locka”

Det finns ett 20-tal Webhallen butiker utspridda utöver landet men jag valde den som ligger närmast skolan. Personligen tycker jag dock att denna är den bästa jag har varit på. Den har ett stort lager av allt möjlig man kan vilja köpa och erbjuder fler dator- och spel "testställ", där man får testa datorer och spel, än de flesta jag har varit på och sättet de har travat alla kartonger med teknikprylar på tycker jag är otroligt estetiskt. Personalen där är vänlig och gör alltid sitt bästa för att hjälpa till. Dessutom så är det väldigt kunniga inom datorer så man kan alltid fråga dem om råd ifall man är osäker.

Bortsett från den trevliga butikslokalen så har Webhallen ett stort utbud med kvalitéprodukter till bra priser. Det mesta jag har köpt till min dator kommer antingen från Webhallen eller NetonNet (också väldigt bra butik) och jag har aldrig haft några problem. Så inte bara är detta ställe trevligt, roligt och estetisk tilltalande utan de produkter som erbjuds är av bra kvalité och varje gång jag åker dit så längtar jag till att få komma hem och sätta igång att bygga vilket gör att själva "resan dit" (att köpa något i butiken) också blir betydligt roligare.

Pisstrappan - Chocka

Denna trappa må, för de som inte vet, se ut som vilken trappa som helst men för många så är det ett av det värsta ställena på Gullmarsplan.

Du, en vanlig elev på Värmdö gymnasium, bestämmer dig för att äta på Gullmars kebab uppe på Gullmarstorget. Precis innan du ska gå över järnvägen så lägger du dock märke till en mörk korridor till höger. Längst bort i korridoren ser du en trappa och börjar fundera på vart den leder. Smart som du är (du går ju på Värmdö gymnasium) kommer du på att den måste leda upp till Gullmarstorget. "Vilken bra genväg", tänker du och byter riktning...

Två meter in i tunneln känner du en väldigt svag, frän lukt. Det är tyst, även fast tvärbanestationen ligger bara ett par meter till vänster. Du börjar urskilja tomma flaskor av olika slag som står mot väggen och ökar taken, här vill du inte stanna mycket längre. När du äntligen kommer fram till trappan, där solljuset tränger igenom, känner du dig lättad och och börjar gå upp. Du tar tre steg och känner den fräna lukten från förut, starkare än tidigare och du kan nu identifiera den som piss. Hela trappan stinker av urin och du känner att du snabbt måste därifrån. Du börjar springa men vill inte andas in den unkna stanken och håller andan. Du kommer ut på andra sidan i hopp om att inte ha fått några allvarliga lungsjukdommar av den förgiftade luften. Medans du går mot resturangen bestämmer du dig för att aldrig ta denna förbannade genväg igen.